spot_img
Sin categoríaProfessionals de l'Hospital de Mataró, entre millors els investigadors a nivell mundial...

Professionals de l’Hospital de Mataró, entre millors els investigadors a nivell mundial i nacional

spot_img

Els investigadors principals dels grups que fan recerca sobre disfàgia i fragilitat apareixen en el rànquing de la Universitat de Stanford.

Cinc professionals surten a la classificació dels investigadors més importants a nivell nacional que elabora el Consell Superior d’Investigacions Científiques. 

La recerca és un dels pilars estratègics per al futur del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), participant activament en diversos projectes en l’àmbit de la salut tant a escala nacional com internacional. Les principals línies de recerca son: fisiologia digestiva (disfàgia, incontinència fecal…; malalties infeccioses respiratòries (pneumònia…); envelliment i dependència (fragilitat, desnutrició…) i salut mental.  

Aquest any, diversos professionals del CSdM han estat escollits entre els millors investigadors a nivell mundial i nacional: dos han estat citats en la nova edició del rànquing de la Universitat de Stanford “World’s Top 2% Scientists list”, que reconeix els científics més influents a nivell mundial, i cinc també apareixen professionals del Consorci en la classificació dels millors investigadors que elabora el Consell Superior d’Investigacions Científiques. 

Rànquing mundial

La Universitat de Stanford (EUA) ha publicat recentment l’actualització anual de la seva ‘Updated science-wide author databases of standardized citation indicators’, publicació coneguda com a rànquing d’investigadors de Stanford, i que és una de les classificacions més prestigioses de l’àmbit acadèmic a nivell global. Aquest rànquing identifica els investigadors que han tingut un impacte significatiu als seus camps d’estudi, mesurant no només la quantitat de publicacions, sinó també la qualitat i la influència del seu treball a la comunitat científica. Es basa en mètriques que inclouen el nombre de cites, l’índex H i altres factors que avaluen la productivitat i l’abast del treball acadèmic.

Entre els més de 200.000 investigadors que inclou la classificació, Pere Clavé, director de Recerca i Innovació del Consorci i investigador principal del grup de recerca en disfàgia orofaríngia i neurogastroenterologia (DYSPOD), amb més de 250 publicacions científiques, ocupa el lloc 40.241.  També apareix al rànquing Mateu Serra, cap de la Unitat de Suport a la Recerca del CSDM, especialista en fragilitat i envelliment i investigador principal del grup de recerca en sarcopènia, fragilitat i dependència (GRESFD), ocupant el lloc 192.309.

Rànquing nacional

Per altra banda, en la classificació dels 63.000 investigadors a nivell nacional més importants que elabora el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a partir de les dades dels perfils professionals a Google Scholar, aquest 2024, també apareixen, a part de Pere Clavé (posició 959) i Mateu Serra (3.030), els següents professionals del Consorci:

·         Xavier Labad, director del Servei de Salud Mental y Addiccions del CSdM i investigador principal del grup de recerca en psiconeuroendocrinologia i estrès en psicosi (PSICPNEC), ocupa el lloc 3.709 nacional.

·         L’investigador Omar Ortega, grup de recerca en disfàgia orofaríngia i neurogastroenterologia (DYSPOD), ocupa el lloc 7.589.

·         Virginia Casado, especialista en Neurologia, en la posició 21.692.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img