Noemí Tomsen i Alba Raventós, biòloga i infermera, expliquen la seva relació amb la recerca per animar les nenes i les dones a investigar.
En el marc del Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència, la Noemí Tomsen i l’Alba Raventós, biòloga i infermera, expliquen la seva relació amb la recerca biomèdica per animar les nenes i les dones joves a investigar. Cal destacar que el CSdM compta amb un Programa d’Intensificació propi, dotat amb 100.000€ anuals, per facilitar que els professionals interessats a fer recerca puguin dedicar una part del seu temps de treball a investigar. Dels 9 becats l’any passat, 6 eren dones.
Projectes d’investigació
Noemí Tomsen porta gairebé sis anys treballant com a investigadora a temps complet al Laboratori de Motilitat Digestiva de l’Hospital de Mataró. El desembre passat va defensar la seva tesi doctoral “Nova estratègia terapèutica per a la disfàgia orofaríngia basada en l’estimulació sensorial farmacològica amb agonistes TRP i la determinació de neuropèptids salivals com a biomarcadors del deteriorament de la sensibilitat faríngia”. Alba Raventós és una infermera de 29 anys, que va començar a treballar amb al Consorci el 2016 i que el juliol passat va guanyar una beca PERIS de 4 anys per realitzar un projecte de recerca sobre incontinència fecal en dones, un problema comú (i força amagat) en dones de mitjana edat. La investigació culminarà en la tesi doctoral “Validació d’un algoritme multimodal per al tractament personalitzat de la incontinència fecal en dones residents a la comunitat” ■
Foto: CSDM.