spot_img
DestacatsL'Assolim CN Mataró queda quart d'Europa

L’Assolim CN Mataró queda quart d’Europa

spot_img

El Mataró Parc Boet va a les fases de LEB Plata com a primer. La UE Mataró, subcampiones de Catalunya i plaça garantitzada pel campionat d’Espanya

L’Olympiacos, tres vegades campió de la Lliga de Campions de waterpolo, va superar aquest dissabte l’Assolim Mataró (16-12), liderat per Nikoleta Eleftheriadou, la jugadora més determinant del partit amb set gols, i va frustrar la reedició de la final espanyola de l’any passat. Amb un recital ofensiu, encara que una mica més tímid al principi, les gregues vivien en camp rival, exigint la millor versió defensiva del Mataró, especialment de la portera Laura Aarts, que va haver de reaccionar diverses vegades per frenar el setge rival. Les primeres dianes van arribar de penal, un per a cada equip. La velocitat grega era total, fet que va exigir novament Aarts, que es va reivindicar amb sis parades en els dos primers períodes per donar aire al seu equip davant el setge grec. Posava el ritme l’Olympiacos, però el Mataró reaccionava amb un parcial de 0-3 amb gols de Queralt Bertran, Anni Espar i Rita Keszthelyi (5-6). Passat l’equador de la semifinal, la igualtat es va mantenir, amb rendes molt petites i amb un repartiment constant de gols, fins que les gregues van dir prou. Impulsat per una Nikoleta Eleftheriadou imparable, l’Olympiacos es va despenjar al marcador després d’endossar-li un parcial d’1-7 a l’equip català (14-9). El Mataró només va poder maquillar el resultat (16-12). Al partit pel tercer i quart lloc, l’Assolim també va cedir davant el CN Sant Andreu (8-7).

El Mataró Parc Boet va a les fases de LEB Plata com a primer

El Mataró Parc Boet s’assegura la primera plaça de Lliga EBA  abans de les fases d’ascens a LEB Plata. Aquest èxit es confirma gràcies al triomf sumat en la darrera jornada a la pista del Castelldefels (81-93). Espectacular la temporada dels mataronins.

Subcampiones de Catalunya i plaça garantitzada pel campionat d’Espanya

El Joventut Badalona A, el Bàsquet Girona – Uni Laia Palau U18, Control Group – UE Mataró FM – JAF i el Loquillo Femení Sant Adrià són els equips que han participat, aquest cap de setmana 20 i 21 d’abril, de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya U18 Júnior Femení Preferent 2023-24. El Loquillo Femení Sant Adrià A s’ha proclamat campió de Catalunya en vèncer a la final el Control Group – UE Mataró FM – JAF per un 59-43 en un partit en què les adrienenques han signat una brillant remuntada a la segona part (33-13), de la mà d’una excel·lent Paula Piqué (23 punts), la millor jugadora del matx. En el conjunt mataroní, que ha controlat el ritme durant els primers vint minuts (26-30), Jana Nogués, autora de 15 punts, ha sobresortit com la màxima encistelladora groga. La UE Mataró jugarà el campionat d’Espanya de la categoria.

Sergi Fortes, fitxat

La UE Mataró signa Sergi Fortes fins al 2026 per a la banqueta del primer equip. El nou tècnic deia adéu al CB Vic després de 4 temporades, club al qual continuarà vinculat essent la figura del director tècnic. Després de vuit temporades, Charly Giralt  deixa el club amb dos ascensos i la permanència a LEB Plata.

Recital de 10 amb sis gols del Mataró (0-6)

Espectacular triomf del Femení del Mataró a Preferent, en un partit al camp del Cerdanyola, sisè classificat. Actuació memorable de les groc-i-negres davant d’un rival d’entitat. Partit dominat de principi a fi, tot i un gol anul·lat a les visitants. Queralt i Caste van obrir la llauna pel Mataró i, en la represa, Queralt i Roco van ampliar distàncies (0-4). Peque i Roco van acabar de sentenciar amb el 0 a 6. Aquest resultat deixa el Mataró en quarta posició, amb 47 punts. El tercer classificat, el Girona, és ja molt lluny, a 10 punts. Ho lluitaran fins al final.

Derrota que fa mal a la Barceloneta

El Futsal Marlex Mataró cau a la pista del Barceloneta (4-2) i veu com els dos primers classificats agafen una renda que ja no serà possible remuntar. El Covisa Manresa (66 punts) i La Nucia (64) comanden la lliga, amb 13 i 11 punts d’avantatge vers el Mataró. Resten tres partits per acabar la temporada i cal aguantar la tercera plaça.